Angst i hjertet

Der er nogle billeder, jeg har det rigtig svært med, fordi de vækker noget i mig, som jeg ikke har lyst til at blive konfronteret med. Billedet ovenover kan, til trods for, at det har været en del af mit moodboard i lang tid, stadig give mig svedige håndflader og galoperende hjertebanken. Det fortæller mig en historie, jeg ikke vil være en del af. Det rammer mig lige der, hvor jeg virkelig føler angst.

Jeg er ikke god til højder, og jeg er slet ikke god til børn og højder. Jeg rammes af panik, og jeg mærker, hvordan dybet forsøger at hive mig eller dem med ned. Min modstandskraft bukker under, når jeg står på kanten af det frie fald, for jeg ved, at når angsten melder sig, er jeg det absolut svageste led.

Se også billeder, der fik mig til at skrive om ubehag!

Jeg har ikke højdeskræk. Jeg har højdeangst. En af mine karakterer i ”Vingebarn” har hverken angst eller skræk for højder, men hun lider af en anden form for angst – en angst, som jeg skulle lære at forstå.

Når angsten overtager

Jeg ved, at der er manipuleret med billedet af pigen på gyngen. Min fornuft fortæller mig, at der ikke kan ske hende noget. Hun er sikret, fordi det er et statisk billede, og det kan ikke ændre sig ligegyldigt, hvor længe jeg kigger på det. Sædet kan ikke pludselig vippe hende af, og kæderne kan ikke knække, så hun og gyngen forsvinder ned i dybet.

Jeg ved, at det ikke kan ske, men min rationelle tankegang har bukket under for angsten. De svedige håndflader er ubegrundede, men de er der. Jeg føler angsten, når jeg ser billedet. Jeg føler en helt ubegrundet angst.

Det var lige præcis den angst, jeg havde behov for at mærke for at kunne følge den ene af mine karakterer i ”Vingebarn”. Hendes trofaste følgesvend er hendes angst for hvad-nu-hvis, og den samme hvad-nu-hvis-angst rammer mig, når jeg ser billedet af pigen på gyngen.

Hvad nu, hvis fotografen ofrede hende for at tage det perfekte billede?

Hvad-nu-hvis?

Følg Vingebarn på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *