Ubehaget

“Jeg skulle tisse, men det slog mig, at toilettet kunne være fyldt med bakterier fra syge mennesker, som ville kunne mæske sig omkring min krop og kravle ind i mig, når jeg satte mig på det. Smittefare! hviskede noget mig i øret, og jeg indsvøbte mine hænder i sæbe, vaskede dem, sprittede dem af med håndspritten, der hang på væggen, og gjorde det hele igen, mens jeg kneb sammen og gjorde alt for at holde mig og for at holde bakterierne ude af min krop.”

At finde ind til ubehaget

Jeg kan ikke skrive om ubehag, hvis ikke jeg kan føle det. Det skal give mig indvendige kuldegysninger og svedige håndflader, når jeg skriver om følelsen af ubehag. Det virker først for mig, når jeg ikke har lyst til at være der, hvor jeg tvinger mig selv hen. Det virker først, når tanken om ubehag bliver for ubehagelig.

Klik her for at høre bogen fortolket i lyd, inden du læser den!

I mit arbejde med kapitel 11 havde jeg brug for at mærke følelsen af ubehag for at kunne forstå, hvor min karakter var på vej hen – for at forstå, hvad det er, der gennemsyrer hendes tanker. Det var afgørende for mig, at jeg kunne dykke ned i hendes følelser og se situationen fra hendes synsvinkel – at jeg kunne mærke hende, når jeg skrev. Jeg gik på jagt efter et billede, der kunne vække den følelse af ubehag, jeg havde brug for at finde, da kapitlet skulle skrives. Billedet af toilettet prikkede netop til det kvalmende ubehag, som jeg havde behov for at føle:

• Tanken om at blive lukket inde på toilettet.
• Tanken om at røre ved toilettet.
• Tanken om at skulle sidde på toilettet.
• Tanken om, hvad der kunne være nede i toilettet og som ville kunne kravle op, når jeg sad på det.

Billedet af toilettet gav mig det, jeg havde behov for at føle, og det fik derfor en fremhævet og meget afgørende plads på mit moodboard i min skrivefase. Kapitel 11 blev nemlig langt fra det eneste kapitel, hvor jeg fik behov for at vække følelsen af ubehag til live.

Følg Vingebarn på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *