Tror du på kærlighed? Tror du nok?

Allerede inden ”Vingebarn” havde været på gaden i en uge, begyndte de første reaktioner fra læserne at strømme ind. ”Sikke en debut” skrev en læser, mens en anden skrev, at den ramte fuldstændig plet. En tredje læser indrømmede, at hun græd allerede ved de første kapitler, og en fjerde læser var for længst gået i seng, men kunne ikke lægge bogen fra sig. Det er kæmpestore ord for mig.

Hvis du er en af dem, der har bestilt bogen gennem mig, har jeg foruden at signere den også stillet dig et spørgsmål – et spørgsmål, som jeg håber, at du som læser vil have i baghovedet undervejs i læsningen af ”Vingebarn”:

Tror du på kærlighed? – tror du nok?

Kærlighedens styrke

Kærlighed er en kraftfuld størrelse. Når vi tænker på kærlighed, så er det oftest en hæsblæsende forelskelse, et livslangt eventyr, en tro på evigheden og den uovervindelige lykke, vores tanker søger hen imod. Det giver mening, for kærlighed er en taknemlig, værdsat og meget stærk følelse, som vi konstant ønsker at beruse os i, og hvis det var muligt, ville vi gøre det for altid.

Læs også: Hvordan føles angst?

Vi lytter til kærlighedssange, vi ser romantiske film, læser romantisk litteratur og dyrker kærligheden på alle de mest hjerterare måder, som netop giver os fornemmelsen af at nå den lyserøde sky. Men det er ikke virkeligheden, for den sande kærlighed rummer som så meget andet også en bagside. En vrangside. En skyggeside. Den kærlighedsmedalje, vi er tildelt i livet, vil vende og dreje sig på forskellige tidspunkter i livet, og når vi møder den svære side, så rammes vi af den smertende erkendelse af, at kærlighed langt fra er en håndgribelig størrelse.

Vi kan ikke omklamre kærligheden. Vi kan ikke indfange den eller spærre den inde i vores liv og holde den der for evigt. Vi kan kun vente på, at den kommer, passe på den, når den er her, og tro på den, når den til tider er svær at se.

Læs, hvad Forlaget Forfatterskabet.dk skriver om “Vingebarn” her!

Hvis du endnu ikke har læst ”Vingebarn”, så lad mig stille dig et par spørgsmål. Det er ikke kun spørgsmål, der retter sig mod ”Vingebarn”, men spørgsmål, som jeg synes, er værd at stille sig selv hele livet igennem:

• Tror du nok på kærlighed til, at du kan være 100 procent ærlig overfor dine nærmeste?
• Tror du nok på kærlighed til, at du kan acceptere, at livet går op og ned?
• Tror du nok på kærlighed til, at du kan gennemleve de livsperioder, hvor bagsiden af kærlighedsmedaljen vender udad, uden at forsøge at skjule dem?

Jeg kan ikke love dig, at alle karaktererne i ”Vingebarn” kan svare ja til de samme spørgsmål, som jeg stiller dig, men jeg kan love dig én ting: Du kommer til at lukke ”Vingebarn” og stille dig selv spørgsmålet: Tror jeg på kærlighed? Tror jeg nok?

Vingebarn en roman af Line Sølvhøj Johansson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *